Barnläkarundersökning på BB

BarnläkarundersökningAlla barn på BB genomgår en barnläkarundersökning innan hemfärd. Att undersöka ett nyfött barn går snabbt om man är van och många föräldrar hinner knappt uppfatta att barnläkarundersökningen börjat förrän den är över…

I min bok Första läkarboken skriver jag om vad som ingår i en barnläkarundersökning och varför vissa moment är viktigare än andra. Faktum är att ett viktigt skäl för mig att skriva boken just var att föräldrar ska kunna lära sig vad barnläkaren gör vid undersökningen.

I slutet av 2015 har jag varit med som barnläkare i AftonbladetTV och deras serie ”Älskade Unge”. Ett av avsnitten handlade om just den barnläkarundersökning som görs på BB. Se klippet nedan.

Det är inte jag som gör själva undersökningen i filmen men det syns att det är en erfaren barnläkare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.