Hellre barnvagnspromenad i det fria än tur till varuhuset

Det är gulligt att se nästan nyfödda barn ute i det offentliga. Men är det alltid så klokt att ta med sitt lilla barn till stora varuhus eller släktkalas?

Ett litet barn är robust och hänger liksom med dit man själv vill ta det. Efter lagom mycket intryck och mat brukar barnet somna gott i bruset där man är. Därmed sagt – det är du som förälder som sätter gränsen för vad du själv vill och behöver göra.

Samtidigt vill jag slå ett slag för de små cirklar som många nyblivna föräldrar väljer. Första tiden efter födelsen behöver man varken varuhus eller släktkalas. Under de första veckorna är det viktigast att fokusera på mat (barnets och sin egen) och vila (barnets och sin egen), och att lära känna den lilla nya människa man nu tar hand om. Min åsikt är därför att många utflykter kan vänta.

Det finns också en hälsoaspekt: ju fler personer som vistas tillsammans desto högre är risken att infektioner sprids. Att ta i hand, kramas och äta tillsammans innebär också om att man delar baciller med varandra. Och även en i grunden banal infektion, som en vanlig förkylning, kan göra att ett litet barn inte mår bra.

Därför… ta hellre en promenad i det fria med barnvagnen istället för en tur till det stora varuhuset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.