Om

Stefan Johansson_smallPå Laterna Medica skriver jag om barnets första levnadsår och dess hälsa, utifrån mitt perspektiv som barnläkare och utifrån ny forskning. Med Laterna Medica har jag samma mål som med min bok Första läkarboken: att få dela med mig av kunskap, erfarenheter och åsikter till föräldrar som vill lära sig mer om barn.

Som barnläkare är jag särskilt inriktad på vård av nyfödda barn (neonatologi). Ett halvårs arbete på en neonatalavdelning 1998 var avgörande för mitt val att jobba med nyfödda barn, något som jag gjort sedan 2001. Förutom mitt arbete som överläkare på neonatalavdelning och BB träffar jag också äldre barn som kommer på återbesök, barn som startat livet på ”neonatalen”.

Som många andra läkare forskar jag parallellt med mitt arbete i sjukvården. Min avhandling handlade om för tidigt födda barn. Idag arbetar jag i flera olika projekt om bland annat barnläkarundersökningen på BB och så kallade navelsträngsblodgaser.

Som en av initiativtagarna, ligger Lilla barnets fond mig varmt om hjärtat. Stöd forskning om nyfödda barn genom att bli stödmedlem, köpa ett gåvobrev eller skänka 50 kronor genom att SMSa ”lillabarnet” till 72901.

Till sist och som det står i det Finstilta: jag skriver inte om mitt faktiska arbete på sjukhuset eftersom allt sådant omgärdas av lagar och regler om sekretess och personlig integritet. Jag publicerar inte heller innehåll som är sponsrat eller på annat sätt förtäckt reklam.

Maila mig (laternamedica@gmail.com) om du har frågor om Laterna Medica eller Första läkarboken. Observera dock att jag inte ger råd i enskilda fall – om du har frågor om just ditt barn ska du vända dig till BVC eller annan vårdinrättning.

Stefan Johansson

2 kommentarer


  1. Stefan – kul m nytt projekt! Kommer gå lysande!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.