Köp julkort av Lilla barnets fond

Snart är det jul och även om det finns många digitala varianter på julhälsningar vill jag puffa för de fina julkort man kan köpa av Lilla barnets fond. Julen handlar ju om ett litet barns födelse. Vad passar då bättre än att köpa julkort till förmån för forskning om små barn?

julkort

Julkortet är i A5-format och det fina motivet är målat av Rebecka Lagercrantz, barnläkare och konstnär.

Korten säljs i paket om 5 stycken och varje paket kostar 50 kronor inklusive frakt, varav 40,50 kronor tillfaller Lilla barnets fond.

Beställ julkort genom att maila info@lillabarnet.se. Ange antal paket (á 5 kort) du vill ha samt namn och adress dit korten ska skickas.

Som en av initiativtagarna, ligger Lilla barnets fond mig varmt om hjärtat. Trots att nyfödda barns kort- och långsiktiga hälsa är en så stor fråga finns det väldigt lite resurser för forskning om graviditet, förlossning, föräldrar och nyfödda barn. Det vill Lilla barnets fond ändra på. Sedan starten 2008 har några hundra tusen kronor kunnat fördelas olika projekt varje år. Det är en bra start men ändå en blygsam summa. Målet för Lilla barnets fond är att bli en lika viktig finansiär som exempelvis Cancerfonden är för forskning om tumörsjukdomar.

Om du vill bidra till forskning om nyfödda barn och deras kort- och långsiktiga hälsa kan du också ge en gåva eller bli stödmedlem i Lilla barnets fond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.