Lyssna på föräldrar om att få barn för tidigt

Lyssna på podden ”Den oklippta versionen” om att bli och vara förälder till ett för tidigt fött barn. Mycket bra lyssning om att få barn för tidigt, den resa familjer gör på ”neo”, och om ”neo”-föräldrars många och på sätt och vis unika erfarenheter. Om teknik och små människor, om glädje och oro, om matning på tretimmar-schema, om att känna sig utelämnad men också involverad, om att sitta hud-mot-hud timme efter timme, om att få vara en familj fast man bor på sjukhus, om behovet av sina egna nätverk (och matlådor!), om tankar kring framtiden.

Programledarna Petra Jankov Picha (kvinnan bakom webben/boken attflaskmata.se) och Johanna Stenius (författare till Nödrop från lyckobubblan) har egna beröringspunkter med neonatalvården och podden gästas också av Pernilla Sjöholm, journalist och fotograf, som fick ett barn stort som ett ”smörpaket”.

Jag hoppas många blivande föräldrar och föräldrar till för tidigt födda barn hittar till denna podd.

Jag hoppas också att den sprids bland alla i sjukvård, förskola, skola, och i landsting och kommuner, som i sina olika sammanhang möter familjer med en för tidig födsel bakom sig. Vi behöver alla se att den erfarenheten kan ha innebörder och konsekvenser för barn och föräldrar under lång tid.

Klicka här för att lyssna direkt på denoklipptaversionen.se och klicka här för att lyssna på podden på iTunes!

Här kan du se och läsa mer om för tidigt födda barn och och föräldraskap: TV-klippet apropå Världsprematurdagen 2014 och avsnittet om för tidig födsel i i Första läkarboken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.